Βάιος Παπαδημητρίου Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος στη Λαμία. Ουροδυναμικός έλεγχος, Εύκαμπτη κυστεοσκόπηση, Βιοψία προστάτη, Υπερπλασία προστάτη, Ουροδυναμική μελέτη, Ουρολογικά προβλήματα, Υπερηχογράφημα νεφρών κύστης προστάτη.

Επιστημονική σταδιοδρομία - Μετεκπαίδευση

Υπηρεσία υπαίθρου (Xρονικό διάστημα: 4/2002-4/2003)

• Περιφερειακό Ιατρείο Μακρυρράχης Δομοκού Φθιώτιδας

Υπηρέτησε τις ενεργείς εφημερίες στο ΚΥ Δομοκού
Τρίμηνη υποχρεωτική εκπαίδευση στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας από 1/2002-4/2002

Άσκηση για την απόκτηση ειδικότητας Ουρολογίας

• Χειρουργική Κλινική Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λαμίας

Χρονικό διάστημα: 6.2003-3.2004
Διευθυντής: κ. Άγγελος Κουσίδης

• Κλινική εξάσκηση στην Ουρολογία Ουρολογική

Κλινική Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου
Χρονικό διάστημα: 2005-2009
Διευθυντής: Καθηγητής Φραγκίσκος Σοφράς

• Γυναικολογική - Μαιευτική Κλινική ΠΓΝ Ηρακλείου

Κατ’ επιλογήν 6μηνο στα πλαίσια της ειδικότητας της Ουρολογίας
Διευθυντής: Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Ι. Ματαλιωτάκης

• Κλινική Χειρουργικής Παίδων ΠΓΝ Ηρακλείου

Κατ’ επιλογήν 6μηνο στα πλαίσια της ειδικότητας της Ουρολογίας
Διευθυντής: Αν. Καθηγητής κ. Οδυσσέας Ζώρας

Μετεκπαίδευση στο εξωτερικό

• Bristol Urological Institute- Southmead Hospital

Bristol , Αγγλία
Διευθυντής: Καθηγητής Paul Abrams, 2009-2010
Αντικείμενο: Clinical fellowship in Urodynamics-Neurourology-Female Incontinence

• Ουρολογική Κλινική – Pyrah Department of Urology Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St James’ University Hospital

Leeds, Αγγλία.
Διευθυντής: Mr. Adrian Joyce, 2008
Αντικείμενο: Clinical fellowship EUSP (European Urological Scholarship Programme) Fellow in Endourology and upper tract Laparoscopy

• Ουρολογική Κλινική Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λιέγης

Λιέγη, Βέλγιο
Διευθυντής: Καθηγητής Jean De Leval, 2006
Αντικείμενο : Surgical training in TVT-Obturator tape. Ο καθηγητής De Leval είναι ο επινοητής της διαθυρεοειδικής ταινίας χωρίς τάση TVT-O για την αντιμετώπιση της γυναικείας ακράτειας προσπαθείας.

Μετεκπαίδευση στο εσωτερικό

Επιστημονικός συνεργάτης της Β’ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης για 6 μήνες. Εκπαιδεύτηκε στην Ανδρολογία με την ομάδα του Καθηγητή κ. Χατζηχρήστου, υπερηχογραφία-βιοψίες προστάτου ,εύκαμπτη κυστεοσκόπηση ,doppler πέους.

Παρακολούθηση μεταπτυχιακών μαθημάτων

Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Μαθημάτων της Ουρολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ ανελλιπώς από την ακαδημαϊκή περίοδο 2005-2006 έως 2008-2009. Η συμμετοχή του περιελάμβανε βιβλιογραφικές ενημερώσεις και ομιλίες, που αφορούσαν τις σύγχρονες απόψεις και τάσεις της θεωρίας και κλινικής εφαρμογής της Ουρολογίας.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Μαθημάτων απευθυνόταν στους ειδικευόμενους και ειδικευμένους ουρολόγους, στους γιατρούς συναφών ειδικοτήτων και στους φοιτητές που ασκούνται στην Ουρολογία.

Μονάδα Εξωσωματικής Λιθοτριψίας (ESWL)

Η Μονάδα Εξωσωματικής Λιθοτριψίας της Ουρολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ άρχισε τη λειτουργία της το Φεβρουάριο του 1994, όταν εγκαταστάθηκε ο πολυλειτουργικός λιθοτρίπτης MPL 9000X (Dornier), που είναι το πρώτο μηχάνημα λιθοτριψίας που εγκαταστάθηκε στην Κρήτη.

Εκπαιδεύτηκε και είχε ενεργό συμμετοχή στη λειτουργία της Μονάδας Εξωσωματικής Λιθοτριψίας, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Φραγκίσκου Σοφρά και του Επιμελητή της Μονάδας Ιωάννη Χαιρέτη.

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την αντιμετώπιση ασθενών με λιθίαση του ουροποιητικού συστήματος και πραγματοποίησα μόνος μου περισσότερες από 200 λιθοθρυψίες με το λιθοθρύπτη Dornier Doli-S EMSE 220 F-XP υπό υπερηχογραφική και ακτινοσκοπική καθοδήγηση. Από τη λειτουργία της Μονάδας προέκυψε ικανός αριθμός δημοσιεύσεων σε έγκυρα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Επίσης, βοήθησε στην εκπαίδευση των νεότερων συναδέλφων μου στις διάφορες τεχνικές της εξωσωματικής λιθοτριψίας για την αντιμετώπιση της λιθίασης του ουροποιητικού συστήματος.

Είχε ενεργό συμμετοχή στις τακτικές επιστημονικές συναντήσεις με το Ακτινολογικό Τμήμα του ΠΑΓΝΗ από το 2005-2009. Σ’ αυτές τις συναντήσεις παρουσιάζονται περιπτώσεις ασθενών με περίπλοκα ουρολογικά προβλήματα που έχουν ιδιαίτερη διαγνωστική δυσκολία και συζητούνται οι τρόποι διάγνωσης με τις σύγχρονες απεικονιστικές μεθόδους.

Διορθικό υπερηχογράφημα προστάτη και λήψη βιοψιών

Εκπαιδεύτηκε στο διορθικό υπερηχογράφημα προστάτη και στη λήψη βιοψιών στο τμήμα υπερήχων υπό την καθοδήγηση του επίκουρου καθηγητή Ακτινολογίας Σπύρου Γιαρμενίτη για 6 μήνες και στη Β’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου ‘Παπαγεωργίου’ Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε μόνος του μεγάλο αριθμό βιοψιών, όπως και εκπαιδεύτηκε στη χρήση της ενισχυτικής ουσίας Sonoveu στην εκτίμηση ύποπτων για καρκίνο προστατικών περιοχών.

Τμήμα Ουροδυναμικού Ελέγχου

Από το 2005 έως το 2009 εργάστηκε ενεργά στο Ουροδυναμικό Εργαστήριο υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Ουρολογίας κ. Φραγκίσκου Σοφρά και του υπεύθυνου επιμελητή κ. Γεώργιου Δασκαλόπουλου. Επίσης εργάστηκε στο Ουροδυναμικό Εργαστήριο της Β’ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ‘Παπαγεωργίου’ Θεσσαλονίκης υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Ουρολογίας κ. Αποστολίδη. Πραγματοποίησε περίπου 800 μελέτες πίεσης-ροής σε ασθενείς με διαταραχές της ούρησης με σκοπό τον έλεγχο της λειτουργίας της ουροδόχου κύστεως και των σφιγκτηριακών μηχανισμών. Ιδιαίτερα: Νευρογενείς διαταραχές της ούρησης- Νευροουρολογία-συνεργασία με Νευρολογική κλινική ΠΑ.Γ.Ν.Η. Κακώσεις νωτιαίου μυελού και διαταραχές ούρησης- συνεργασία με Ορθοπεδική Κλινική ΠΑ.Γ.Ν.Η. Κυστεομανομετρία πλήρωσης, μελέτη πίεσης-ροής, προφιλομετρία ουρήθρας, ηλεκτρομυογραφία πυελικού εδάφους, biofeedback