Βάιος Παπαδημητρίου Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος στη Λαμία. Ουροδυναμικός έλεγχος, Εύκαμπτη κυστεοσκόπηση, Βιοψία προστάτη, Υπερπλασία προστάτη, Ουροδυναμική μελέτη, Ουρολογικά προβλήματα, Υπερηχογράφημα νεφρών κύστης προστάτη.

Άρθρα


news_image

Ο καρκίνος του πέους: όσα πρέπει να γνωρίζουν οι άνδρες

Ο καρκίνος του πέους είναι μία σπάνια νεοπλασματική νόσος . Σε χώρες όμως με κακές συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής, όπως στην Αφρική, το ποσοστό αυτό αυξάνεται μέχρι και 30 φορές. Συνήθης ηλικία για την πάθηση είναι μετά τα 50 έτη. Ο κύριος παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του πέους είναι η κακή τοπική υγιεινή. Κλασικός λόγος κακής υγιεινής είναι η παραμελημένη φίμωση.
περισσότερα


news_image

Ο προστάτης και τα συμπτώματά του

Η Καλοήθης υπερπλασία του Προστάτη είναι η συχνότερη καλοήθης ουρολογική πάθηση των ανδρών μετά την ηλικία των 50 ετών. Στην πάθηση υπάρχει οικογενειακή προδιάθεση. Συνδέεται σε ένα σημαντικό ποσοστό των ανδρών με μία πλειάδα συμπτωμάτων που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα ζωής.
περισσότερα


news_image

Η νυκτουρία και τι μπορεί να υποκρύπτει

Νυκτουρία χαρακτηρίζεται η κατάσταση κατά την οποία ο άνδρας ή η γυναίκα σηκώνεται τη νύχτα μία ή περισσότερες φορές για να ουρήσει. Αποδεδειγμένα είναι ένα από τα πιο βασανιστικά συμπτώματα από το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα, καθώς ο ασθενής δεν μπορεί να χορτάσει τον ύπνο του επειδή σηκώνεται διαρκώς.
περισσότερα


news_image

Επίσχεση ούρων: γιατί τα ούρα μπορεί να σταματήσουν να βγαίνουν;

Επίσχεση ούρων είναι η αδυναμία αδειάσματος της ουροδόχου κύστεως. Μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια με διαφορετική κλινική εικόνα. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων οφείλεται στην καλοήθη υπερπλασία του προστάτη σε ηλικίες κυρίως μετά τα 55 έτη.
περισσότερα


news_image

Κολικός του νεφρού και του ουρητήρα

Ο κολικός του νεφρού οφείλεται συνήθως σε πέτρα που υπάρχει στο νεφρό ή στον ουρητήρα ,στο σωληνάκι δηλαδή που κατεβάζει τα ούρα από το νεφρό προς την ουροδόχο κύστη. Ίσως αποτελεί τον ισχυρότερο πόνο που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Ο πόνος είναι αγωνιώδης και δεν υπάρχει στάση του σώματος που να ανακουφίζει τον ασθενή.
περισσότερα


news_image

Φίμωση και περιτομή σε παιδιά και ενήλικες

Η φίμωση αποτελεί μία εξαιρετική συχνή πάθηση που χαρακτηρίζεται από αδυναμία αποκάλυψης του ‘κεφαλιού’ του πέους που λέγεται βάλανος λόγω συνήθως ουλώδους στένωσης. Η φίμωση μπορεί να εμφανιστεί στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες οποιασδήποτε ηλικίας. Η χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωσή της ονομάζεται περιτομή.
περισσότερα


news_image

Είναι ασφαλής η αγορά φαρμάκων της στύσης μέσω ίντερνετ;

Και ποιος από εμάς δεν έχει δεχθεί στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο ένα mail που υπόσχεται φθηνά φάρμακα βελτίωσης της στύσης; Αυτά τα μηνύματα spam έχουν κατακυριεύσει τον κυβερνοχώρο και φαίνεται ότι ο παγκόσμιος τζίρος είναι τεράστιος. Είναι όμως ασφαλής η αγορά μέσω ίντερνετ;
περισσότερα


news_image

Το παιδί μας ακόμα βρέχεται στον ύπνο του. Τι μπορεί να γίνει για αυτό;

Η νυκτερινή ενούρηση (το παιδί βρέχεται τη νύκτα κατά τη διάρκεια του ύπνου) αποτελεί μία συχνή διαταραχή και χρησιμοποιούμε συνήθως αυτό τον όρο για ηλικίες άνω των 5 ετών. Η καθυστέρηση στην επίτευξη του ελέγχου της ούρησης στην παιδική ηλικία είναι μία κατάσταση που προβληματίζει τους γονείς και επηρεάζει την αυτοεκτίμηση των παιδιών.
περισσότερα


news_image

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών

Ως υπογονιμότητα ορίζεται η αδυναμία σύλληψης μετά από ένα διάστημα 12 μηνών σεξουαλικών επαφών χωρίς προφύλαξη. Σήμερα είναι γνωστό ότι το 15-20% των νέων ζευγαριών αντιμετωπίζουν προβλήματα τεκνοποίησης. Ένας από τους αναγνωρισμένους σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για υπογονιμότητα είναι το κάπνισμα. Δείτε γιατί!
περισσότερα


news_image

Η οικονομική κρίση αυξάνει την πιθανότητα θανάτου από έμφραγμα

Η ελληνική κρίση, εκτός από δημοφιλές θέμα των ξένων μέσων ενημέρωσης, έχει κινήσει και το ενδιαφέρον του ιατρικού κόσμου παγκόσμια. Απόδειξη αποτελούν οι online δημοσιεύσεις σε μεγάλα ιατρικά περιοδικά. Μία πολύ ενδιαφέρουσα δημοσίευση ήρθε να επιβεβαιώσει ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης το τίμημα τελικά το πληρώνει κυρίως ο ίδιος ο πολίτης.
περισσότερα